Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014



Ήταν ένα Παρασκευο-Σαββατοκύριακο πλήρες :

Παρασκευή απόγευμαΤο trailer για το Κοινωνικό Ωδείο του Βύρωνα
Πρώτη φορά φέτος στο Κοινωνικό Ωδείο, με τη 17χρονη κόρη μου Ευαγγελία, για πιάνο.
Οι άνθρωποι που δούλεψαν το καλοκαίρι έκαναν το χώρο τόσο φιλόξενο, όμορφο, χρηστικό…
Και η μεγαλύτερη έκπληξη : το λευκό πιάνο της Χ. Αλεξίου, που όχι μόνο το δώρισε, αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, στο Κοινωνικό Ωδείο, αλλά έκανε και τα έξοδα για να μεταφερθεί…
Η κόρη μου ξετρελάθηκε με το τόσο ωραίο παίξιμο του πιάνου κι η δασκάλα της (η γλυκυτάτη Φανή Γεβετζή) με την κόρη μου που έπαιξε καλύτερα από ποτέ. 

Κα Αλεξίου, εγκαινιάσαμε το πιάνο σας και τη νέα χρονιά του Ωδείου…

Ευχαριστούμε Χάρις, ευχαριστούμε Κοινωνικό Ωδείο.

http://koinwnikowdeio.blogspot.gr/

και το ΡΑΔΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

http://koinwnikowdeio.blogspot.gr/p/blog-page_1.html

 

Α! Να μην ξεχάσω : Τις Παρασκευές το απόγευμα, το Κοινωνικό Ωδείο θα λειτουργεί ως καφέ με κλασική μουσική. Μας περιμένει.

 

 

 

Παρασκευή βράδυ

Στο νέο Χώρο 
για τα γράμματα και τις τέχνες
Persona Grata
Πανταζή 24, Ηλιούπολη, 
κοντά στο μετρό Αγ. Δημητρίου
έγινε συνάντηση – συνομιλία 
με τον συγγραφέα Θανάση Βαλτινό.
Η οικοδέσποινα Αγγέλα Αποστολοπούλου
 μιλά για το εγχείρημα της :
Κρατώντας ζωντανή την πίστη μας στην προσωπική επικοινωνία, αλλά και στον «homo poeticus» -με την ευρύτατη έννοια του όρου, το Persona Grata θέλουμε εν κατακλείδι να είναι ένας χώρος με αληθινή αγάπη και σεβασμό στον άνθρωπο και τη δημιουργική του ικανότητα.
Γιατί αυτό που πραγματικά μας διαχωρίζει από τη βαρβαρότητα της ανάγκης, που κυριαρχεί στο υπόλοιπο ζωικό βασίλειο, είναι η «πολυτέλεια» του στοχασμού και της τέχνης. 

Ο Θανάσης Βαλτινός μίλησε για τη ζωή και τη γραφή του, πρόθυμα, ευδιάθετα, αναστοχαστικά, η Τιτίκα Δημητρούλια τον παρουσίασε και, όπως πάντα κάνει, τον ενέταξε στη λογοτεχνία μας με λόγο αγαπητικό, κριτικό και στιβαρό. Η Αγγέλα Αποστολοπούλου διάβασε αποσπάσματα από κείμενά του κι εμείς, το κοινό, συνομιλήσαμε μαζί τους.
Πράγματι, οι μικροί, ζεστοί, προσωπικοί χώροι λειτουργούν αλλιώς στις συναντήσεις αυτές.

Ευχαριστούμε κ. Βαλτινέ, ευχαριστούμε Αγγέλα.



Σάββατο

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Έχει ήδη ξεκινήσει από Παρασκευή απόγευμα
στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού
το  3ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας.
Πηγαίνω το μεσημεράκι και δηλώνω στην κυψέλη εθελοντών ότι είμαι διαθέσιμη. Είναι η ώρα που χρειάζεται κόσμος στην κουζίνα. Κόβω και πλένω λαχανικά,  βοηθώ τους ανθρώπους που δουλεύουν στη συλλογική κουζίνα. Τελειώνοντας τη βάρδια μου παίρνω ένα κουπόνι που αντιστοιχεί σε ένα πιάτο φαγητό. Παίρνω ένα τσαμπί βιολογικό σταφύλι από κάποιον παραγωγό και τριγυρνώ στους πάγκους της οικολογικής αγοράς. Συναντώ παλιούς φίλους και γνωστούς, παίρνω φυλλάδια των συλλογικοτήτων που συμμετέχουν.

Παρακολουθώ ένα εργαστήρι συζήτησης με Έλληνες και Ευρωπαίους συμμετέχοντες και επισκέπτομαι το ανταλλακτικό παζάρι. Κατά τις 4 μ.μ. αρχίζει να δίδεται το φαγητό. Τρώω και πάω σε πρακτικό εργαστήρι για το πώς φτιάχνονται οι μαρμελάδες. Βοηθώ λίγο ακόμα στην προετοιμασία για το δείπνο κι ενώ ξεκινά το πρόγραμμα του circo cachivache, φεύγω. Δεν πήγα στα πάμπολλα παιδικά εργαστήρια γιατί δεν έχω παιδιά μαζί μου. Δυστυχώς, αύριο δεν θα μπορέσω να έρθω.

Καλή  αντάμωση του χρόνου.
Τώρα που ξέρω, θα έρθω με παρέα, μάλλον και οικογενειακά…
http://www.festival4sce.org/



Κυριακή

Είμαστε καλεσμένοι σε υπαίθρια παιδική γιορτή, Μαζεύουμε τα αναγκαία για πικ νικ και ξεκινάμε για Τατόι. Υπέροχη μέρα, λαμπρό φως, ωραία παρέα…
Πολύς κόσμος, καθόλου πολυκοσμία. Μπάλες, βόλτες, κρασί, σπιτικά μεζεδάκια. Φύση και περπάτημα. Κουβέντες. Γέλια. Όλες οι ηλικίες μαζί…
Από προηγούμενο πικ νικ  με τη Μαρία και τον Κώστα να μας παίζει μουσική...
Ευχαριστούμε Κώστα και Μαρία.
Να χαίρεστε τα πιτσιρίκια σας



Κυριακή βράδυ

Επιστροφή, ευχάριστη κούραση, σκέψεις :

Μερικές φορές η ζωή στην Αττική είναι ζηλευτή. 
Χρειάζεται κάποιος χρόνος για τις μετακινήσεις και οργάνωση, αλλά ... 

Να συναντάς φίλους κι ανθρώπους που έχουν να σου πουν κι έχεις να τους πεις ή απλώς ν’ ακούσεις και να κάνεις παρέα, είναι μέρος της τέχνης του ζην
Και δεν κοστίζει. Αξίζει.






 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου